Veleposlaništvo RS Tokio /Konzularne informacije /

KONZULARNE INFORMACIJE

Uradne ure:

Uradne ure so v ponedeljek, sredo in petek od 10:00 do 12:00 in od 14:00 do 16:00. Prosimo, da se za termin predhodno najavite.

Konzularna pomoč vam je na Japonskem zagotovljena na:

Veleposlaništvu Republike Slovenije

14-12 Minamiaoyama 7-chome

Minato-Ku

Tokyo 107- 0062

Japan

Tel: (+) 81 3 54 68 62 75

Faks: (+) 81 3 54 68 11 82

Splošni e-naslov: sloembassy.tokyo(at)gov.si

E-naslov za konzularne zadeve: consular.tokyo(at)gov.si

Ko nas kontaktirate Vas vljudno prosimo, da v sporočilo vključite tudi svoje ime in priimek.

Slovenski državljani, ki se nahajajo na Japonskem ali v Južni Koreji in Filipinih, lahko v nujnih primerih izven delovnega časa veleposlaništva za konzularno pomoč pokličejo na dežurno telefonsko številko veleposlaništva +81 90-1404-8999  ali na dežurno telefonsko številko Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije (+) 386 1 478 2219. Opozorilo: nujna pomoč ni namenjena vizumskim vprašanjem.

OBVESTILO SLOVENSKIM DRŽAVLJANOM

Slovenski državljani vizuma do 90 dni pred začetkom covida-19 niso potrebovali (po sporazumu z nekdanjo SFRJ). Marca 2020 je Japonska obvestila, da bo zaradi zamejitve širitve covida-19, začasno do nadaljnjega preklicala ukrep vzajemne ukinitve vizumov. Ta ukrep je doslej že večkrat podaljšala in je še vedno v veljavi.

Posledično to pomeni, da je za vstop na Japonsko potrebno pridobiti veljaven vizum. Slovenske državljane pozivamo, da pred potovanjem preučijo aktualne novice glede omejitev vstopa na Japonsko, objavljene na spletni strani veleposlaništva. 

VARNOSTNA OPOZORILA

Informacije o varnosti potovanj so dostopne na uradni spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije.

https://www.gov.si/zbirke/drzave/

NUDENJE KONZULARNE ZAŠČITE

Popotniki lahko pred potovanjem prostovoljno izpolnite obrazec. Podatki o potovanju v tujino in ga pošljete našemu veleposlaništvu. S tem olajšate izvajanje morebitne konzularne zaščite. Obrazec je dostopen tukaj:

https://svvmzz.adapta.si/applicationturist.php