Veleposlaništvo RS Tokio /Konzularne storitve /

KONZULARNE STORITVE

Uradne ure:

Uradne ure so v ponedeljek, sredo in petek od 10:00 do 12:00 in od 14:00 do 16:00. Prosimo, da se za termin predhodno najavite na telefonski številki 03-5468-6275 ali preko elektronskega naslova consular.tokyo(at)gov.si.

  

 

Kontaktne informacije za konzularno pomoč na Japonskem in v Republiki Filipini:

 ________________________________________________________________

  Veleposlaništvo Republike Slovenije


  14-12 Minamiaoyama 7-chome, Minato-ku, Tokyo 107- 0062, Japan

  Tel: (+) 81 3-5468-6275

  Faks: (+) 81 3-5468-1182

  E-naslov za konzularne zadeve: consular.tokyo(at)gov.si

 ________________________________________________________________

Ko nas kontaktirate, Vas vljudno prosimo, da v sporočilo vključite tudi svoje ime in priimek.

 

 

Nujna pomoč izven delovnega časa

Mobilna telefonska številka za nujne primere: +81 90-1404-8999

Slovenski državljani, ki se nahajajo na Japonskem ali v Republiki Filipini, lahko v nujnih primerih izven delovnega časa veleposlaništva za konzularno pomoč pokličejo na dežurno telefonsko številko veleposlaništva.

Slovenski državljani lahko pokličejo tudi na dežurno telefonsko številko Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije: (+) 386 1 478 2219.

Opozorilo: Nujna konzularna pomoč ni namenjena vizumskim vprašanjem.

 

Plačilo konzularne in vizumske takse

Konzularno in vizumsko takso je potrebno poravnati ob predaji vloge. Načini plačila so: z gotovino ali s kreditno oziroma predplačniško kartico ob oddaji vloge, ali pa z nakazilom na tekoči račun veleposlaništva.

Obveščamo vas, da je stroške konzularnih storitev možno poravnati le v jenih. Zaradi fluktuacije valute se za izračun posamezne konzularne storitve obrnite na Veleposlaništvo Republike Slovenije v Tokiu na elektronski naslov: consular.tokyo(at)gov.si.


Opozarjamo tudi, da je treba ob bančnem nakazilu poravnati tudi vse bančne stroške, ob plačilu s kreditno oziroma predplačniško kartico pa je treba poravnati stroške provizije kot sledi v nadaljevanju:

- 3,74% na posamezno transakcijo pri uporabi kartice JCB, Amex, Diners, Union Pay, Discover in ob plačilu z elektronski denar na karticah Quic Pay in ID.

- 3,24% na posamezno transakcijo pri uporabi kartic VISA, Master ter ob plačilu s predplačniško kartico Apple pay, G(oogle) pay, nanaco, Edy, Waon, Suica, Pasmo ipd.