Veleposlaništvo RS Tokio /O Sloveniji /

O Sloveniji

Prihod in potovanje po Sloveniji

Koristne informacije za popotnike

Turistične informacijske točke po Sloveniji

Slovenija je srednjeevropska država, ki leži na stičišču štirih jezikovnih skupin; slovanske, romanske, ugrofinske in germanske. Na njenem ozemlju se prav tako stikajo štiri velika geografska področja Evrope; Alpe, Panonska nižina, Dinarsko gorstvo in Sredozemlje. Več kot polovico Slovenije pokriva gozd, kar jo uvršča v tretjo najbolj zeleno državo Evrope. Površina Slovenije znaša 20.273 km², število njenih prebivalcev pa znaša 2.040.678 prebivalcev. BDP na prebivalca dosega 90% povprečnega BDP EU27.  

Foto: Lipica, www.slovenia.info.si  

Za več informacij gospodarskega značaja in informacij o možnostih gospodarskega sodelovanja in investiranja v Sloveniji prosimo obiščite spletno stran Agencije za gospodarsko promocijo in tuje naložbe (JAPTI), kjer so med drugim na voljo podatki o aktualnih makroekonomskih kazalcih, informacije o finančnih trgih, trgovinski menjavi, davkih, postopkih ustanavljanja podjetij in prednostih investiranja v Slovenijo. Gospodarske informacije o Sloveniji so na voljo tudi na spletno strani Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).  

Obsežne informacije o Sloveniji, njenem državne sistemu, položaju v svetu, gospodarstvu,  zgodovini, umetnosti, kulturi, izobraževanju, družbi, športu in turizmu so na voljo tudi na spletnem portalu Slovenija. Dodatne informacije so na voljo na spletni strani Urada vlade za komuniciranje (UKOM).

Foto: Škofja Loka, www.slovenia.info.si  

Za turistične in popotniške informacije v Sloveniji obiščite spletno stran Slovenske turistične organizacije. Na spletu so na voljo povezave tudi do vseh ustanov državne in javne uprave Republike Slovenije

Informacije o Sloveniji so zbrane tudi v knjižici Facts About Slovenia.  

Prihod in potovanje po Sloveniji

Slovenija je prometno dobro povezana in cestne povezave s sosednjimi državami so odlične. Po Sloveniji je enostavno potovati z osebnim avtomobilom, s kolesom, z avtobusom, z vlakom, z letalom ali po morju.

Za več informacij o načinu transporta in za načrtovanje  vaše poti  si oglejte spletno stran Slovenske turistične organizacije, rubriko »Kako potovati«. 

Foto: Slovenske gorice, http://www.slovenia.info/, Lenarčič

To top

Koristne informacije za popotnike

V kolikor so vaše počitnice tematsko zasnovane ali vas na potovanju vodijo posebni interesi vas vabimo, da si na spletnih straneh Slovenske turistične organizacije seznanite z zbranimi informacijami o kulturnih, festivalskih, gospodarskih, športnih in drugih prireditvah v Sloveniji, o naravnih znamenitostih in o kulturno-zgodovinskih in drugih znamenitostih Slovenije.

Na spletnih straneh lahko izveste tudi več o slovenski kulinariki in vinorodnih okoliših, poiščete informacije o kongresnem turizmu, o možnostih aktivnih počitnic (smučanje, pohodništvo, kolesarjenje, jahanje, ribolov, vodni športi, balonarstvo idr.), o obisku zdravilišč in welness centrov ali igralnic.

Za vas je na spletni strani pripravljenih tudi šest potovalnih načrtov po posameznih slovenskih regijah ter informacije o posebnih interesih, ki morebiti botrujejo vašemu obisku Slovenije in o katerih bi želeli izvedeti kaj več (motivacijski izleti, študij, poroke, poletne jezikovne šole, Slovenija za geje in lezbijke, iskanje prednikov, opazovanje ptic, lov). 

Foto: Izola, http://www.slovenia.info/http://www.slovenia.info.si/, J. Skok

To top

Turistične informacijske točke po Sloveniji

V Sloveniji je več kot 80 turistično informativnih centrov, katerih spisek s kontaktnimi podatki in naslov spletnih strani lahko najdete tukaj. Tukaj navajamo le povezave do spletnih strani slovenskih mestnih občin in nekaterih turističnih krajev in destinacij.  

Ljubljana, Maribor, Celje, Koper, Kranj, Ptuj, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Slovenj Gradec, Velenje, Portorož, Izola, Piran, Postojna, Kobilarna Lipica, Bled, Triglavski narodni park, Postojnska jama, Škocjanske jame, Bohinj, Bovec, Dolina Soče-Kobarid-Tolmin, Mariborsko Pohorje, Kranjska gora, Lendava, Prlekija-Ljutomer, Logarska dolina, Moravske Toplice, Terme Dobrna.

Foto: Jalovec, http://www.slovenia.info/http://www.slovenia.info.si/, J. Skok

Foto: Ljubljana, http://www.slovenia.info/http://www.slovenia.info.si/, Bobo 

To top