Veleposlaništvo RS Tokio /

Dobrodošli na spletno stran Veleposlaništva Republike Slovenije v Tokiu!

 

 

01. 10. 2021

S 1. oktobrom 2021 veljajo nova pravila vstopa na Japonsko


- Imetnikom potrdila o cepljenju (polno cepljeni, 14 dni po prejemu drugega odmerka cepiva), odobrenega s strani MZZ Japonske in Ministrstva za zdravje, delo in dobrobit Japonske, bo skrajšana karantena za štiri dni, na 10 dni. Slovenija je našteta med državami, katerih potrdila o cepljenju so odobrena s strani japonskih oblasti. Zaenkrat Japonska priznava le cepiva Astra Zenece, Pfizerja in Moderne.

- Potrdilo o cepljenju mora biti izdano v angleščini in/ali japonščini. Potrdilo mora vključevati ime, priimek, ime cepiva, izdelovalca cepiva, datum cepljenja, število odmerkov cepiva proti covidu-19. Priznavajo se tudi potrdila o cepljenju, ki niso napisana v angleščini in japonščini, in so prevedena v japonščino ali angleščino (prevod mora biti priložen v aneksu k originalnemu potrdilu).

- Za potnike, ki niso polno cepljeni, še vedno velja 14- dnevna karantena.

- Poleg že uveljavljenih pravil o predložitvi negativnega rezultata PCR testa v 72 urah pred odhodom na Japonsko in izvedbe PCR testa ob vstopu v državo je sedaj uveden tretji PCR test na 10. dan po vstopu na Japonsko, torej ob koncu karantene.

- Potniki so še vedno obvezani izpolniti vprašalnik o zdravstvenem stanju ob vstopu na Japonsko. Vprašalnik je dostopen tudi v elektronski obliki in je lahko izpolnjen tudi preko mobilnega telefona brez povezave do interneta. Natančna navodila glede uporabe aplikacije, katere prenos je potreben za dostop do vprašalnika, si prosimo oglejte tukaj.

- Potniki so prav tako dolžni na pametni telefon naložiti dve aplikaciji in sicer: program OSSMA (preko katerega potnik poroča o svoji lokaciji) in program COCOA (program za sledenje kontaktov, v primeru okužbe s covidom 19). Hkrati morajo potniki naložiti in se vpisati v aplikacijo  Skype in odgovarjati na morebitne klice odgovornih oseb na strani japonskih institucij ter potrditi lokacijo, na kateri se nahaja. Dodatno mora potnik nastaviti opcijo shranjevanja podatkov o lokaciji (gre za nastavitev na Google Maps) – v primeru okužbe s covid-19 mora nato potnik zdravstvenim organom predložiti podatke o lokacijah, ki jih je obiskal.

- Tujcem, ki nimajo veljavnega vizuma oziroma dovoljenja za prebivanje, je vstop na Japonsko še vedno prepovedan.

Novice

01.09.2021  

Javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2021/2022

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je 10. avgusta...


27.08.2021  

Informacije o pogojih vstopa na Filipine za potnike iz Slovenije

Na splošno velja, da je vstop na Filipine z naslova turizma še vedno začasno prepovedan, zaradi...


05.08.2021  

Razpis za oblikovanje logotipa ob 30. obletnici diplomatskih odnosov Japonske in Slovenije

Leta 2022 bosta Japonska in Slovenija praznovali 30. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov...


Veleposlaništvo na Facebook-u, Twitter-ju in Instagram-u

Na veleposlaništvu smo odprli portal na Facebook-u, kjer lahko spremljate aktualne zadeve na Japonskem.

Najnovejše novice lahko preberete tudi na našem Twitter profilu.

Fotografije, ki jih objavljamo, si lahko ogledate na našem Instagram profilu.

Veleposlaništvo Republike Slovenije Tokio

14-12 Minamiaoyama 7-chome 
Minato-Ku 
Tokyo 107- 0062 
Japan

T: + 81 3 54 68 62 75
F: + 81 3 54 68 11 82

E: vto@gov.si

    sloembassy.tokyo@gov.si

E-naslov za konzularne zadeve: consular.tokyo@gov.si

Nujna pomoč državljanom Republike Slovenije  izven delovnega časa.  Opozorilo: nujna pomoč ni namenjena vizumskim vprašanjem.

M: +81 90-1404-8999  

 

Twitter MZZRS

Napovednik