Veleposlaništvo RS Tokio /Novice /
02.03.2021  

Trenutna pravila vstopa na Japonsko za slovenske državljane

Vsem tujcem začasno prepovedan vstop na Japonsko. Izjeme veljajo le za tuje rezidente in tuje diplomate. Ob vstopu je treba upoštevati naslednja pravila: 

- Predložitev negativnega izvida testa na covid-19, ki se ga opravi v 72 urah pred odhodom na Japonsko.

- Ponovni test na covid-19 ob vstopu na Japonsko na letališču.

- Izpolnitev vprašalnika o zdravstvenem stanju ob vstopu na Japonsko. Vprašalnik je dostopen tudi v elektronski obliki in je lahko izpolnjen tudi preko mobilnega telefona brez povezave do interneta. Natančna navodila glede uporabe aplikacije, katere prenos je potreben za dostop do vprašalnika, si prosimo oglejte tukaj.

- Naložitev naslednjih aplikacij na pametni mobilni telefon: program OSSMA (preko katerega potnik poroča o svoji lokaciji) in program COCOA (program za sledenje kontaktov, v primeru okužbe s covidom 19). Hkrati mora potnik naložiti in se vpisati v Skype in odgovarjati na morebitne klice odgovornih oseb na strani japonskih institucij ter potrditi lokacijo, na kateri se nahaja. Dodatno mora potnik nastaviti opcijo shranjevanja podatkov o lokaciji (gre za nastavitev na Google Maps) – v primeru okužbe s covid-19 mora nato potnik zdravstvenim organom predložiti podatke o lokacijah, ki jih je obiskal.

- Obvezna 14- dnevna karantena na domačem naslovu ali v prostorih, ki jih določi vlada.