Veleposlaništvo RS Tokio /Novice /
27.02.2020  

OBVESTILO ZA SLOVENSKE DRŽAVLJANE – REPUBLIKA KOREJA (JUŽNA KOREJA)

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je v državi potrdila prisotnost novega koronavirusa (covid-19). Simptomi bolezni so podobni pljučnici in sicer: vročina, kašelj in občutek pomanjkanja zraka. 

Slovenskim državljanom v tej državi svetujemo, da upoštevajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in navodila ter usmeritve lokalnih oblasti. 

Tistim, ki se odpravljate domov, svetujemo da to opravite na varen način z uporabo komercialnih prevoznih sredstev. Priporočamo vam, da pri načrtovanju poti spremljate razvoj širjenja virusa in njegove prisotnosti po območjih. 

Za lažje načrtovanje poti preverite, katere letalske linije delujejo. Za dodatno pomoč se obrnite na pristojno veleposlaništvo.  

Dodatne informacije o stanju širjenja virusa: 

Slovenskim državljanom svetujemo, da zaradi epidemije novega virusa covid - 19 in s tem povezanimi omejevalnimi ukrepi korejskih oblasti, preložijo nenujna potovanja na območje Daeguja in območje mesta Cheongdu. Pri potovanju v ostale predele Republike Koreje in bivanju tam priporočamo ustrezno previdnost in upoštevanje morebitnih ukrepov lokalnih oblasti.